Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Symposium 'Zoute kwel in Delta's'

Terug
Locatie
Contactpersoon
Michelle Talsma
Doelgroep
Datum
05-12-2013 tot --

Op 6 december a.s. promoveert Perry de Louw op zijn proefschrift 'Zoute kwel in delta's'. Ter gelegenheid daarvan organiseert Deltares een symposium over grondwaterverziltingsprocessen en oplossingen voor een duurzame zoetwatervoorziening. Het promotie-onderzoek is onderdeel van Kennis voor Klimaat, het kennisprogramma dat STOWA/Deltaproof mede-financiert. Vandaar dat wij dit symposium van harte ondersteunen.

Speciale gast tijdens dit symposium is Clifford Voss van de United States Geological Survey (USGS). Hij gaat in op het gebruik van grondwatermodellen voor grondwaterbeheer in kustgebieden. In de presentaties van Pieter Stuyfzand en Theo Olsthoorn worden naast de problemen, ook de kansen van zout grondwater belicht.
Op de dag van dit symposium publiceert Nature een review artikel over het voorkomen van offshore zoetwatervoorkomens in de wereld. Medeauteur Koos Groen deelt met de aanwezigen de belangrijkste feiten. Perry de Louw zelf presenteert de belangrijkste bevindingen van zijn promotieonderzoek over zoute kwel en zal kort ingaan op de consequenties voor de zoetwatervoorziening in de Nederlandse delta. Na de lunch komen de waterbeheerders en beleidsmakers aan het woord. Aan hen wordt gevraagd hoe het onderzoek bijdraagt aan hun beleid en beheer en waar mogelijk nog kennishiaten zitten.

Meer informatie & aanmelding

Deelname aan het symposium is gratis. Klik HIER voor meer informatie en aanmelding.

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Maak op de homepage rechtsboven in 'mijn profiel'  een account aan. Of log direct in. Vink onder nieuwsbrieven aan dat u graag de digitale nieuwsbrief ontvangt.