Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Symposium 'Hoe regenbestendig zijn we?'

Terug
Locatie
Contactpersoon
Bert Palsma
Doelgroep
Datum
07-10-2016 tot --

USB-stick met informatie over de ruimtelijk verdeling van 10 wolkbreuken

Op de USB-stick die de deelnemers van het symposium meekregen staan 10 ruimtelijk verdeelde (extreme) buien afkomstig uit de gegevens van de Nationale Regenradar (NRR). De aangeleverde buien zijn te gebruiken om bij verschillende type buien (die werkelijk zijn opgetreden) te kijken hoe een systeem reageert op overbelasting. Ook zijn de buien te gebruiken om te kijken wat de invloed van ruimtelijke verdeling van neerslag kan zijn op een systeem. Deze buien zijn niet bedoeld om in enige vorm te worden gebruikt als normstelling.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook dit jaar is Nederland getroffen door wolkbreuken en de gevolgen daarvan. In de pers verschijnen regelmatig berichten met vragen als ‘hoe regenbestendig zijn we eigenlijk?’ en ‘wat kunnen we doen om de schade door regen te beperken?’ In de afgelopen jaren hebben overheden, kennisinstellingen en private partijen die zich met het waterbeheer in de bebouwde omgeving bezighouden, juist veel onderzoek verricht om antwoorden te vinden op deze vragen.

De nieuwe inzichten die dit heeft opgeleverd, zijn het delen waard. Wij nodigen u daarom graag uit voor dit symposium waarop praktijkervaringen en resultaten van recente onderzoeksprojecten worden gepresenteerd en u ideeën, ervaringen en behoeften kunt uitwisselen. Centraal staat de opgave om gezamenlijk beter te kunnen anticiperen op wolkbreuken en schades zoveel mogelijk te beperken.

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij de stedelijke inrichting of het waterbeheer, en werkt aan het voorkomen van schades door wolkbreuken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bent u aangemeld maar verhinderd stuur dan een afmelding naar stowa@stowa.nl De belangstelling is ernorm


Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie? Dan kunt u uw vragen sturen naar martine.mollmann@waternet.nl. Bent u verhinderd? Dan ontvangen wij graag een bericht van afmelding via stowa@stowa.nl

Let op: U kunt in de middag deelnemen aan één van vier deelsessies. Elke deelsessie richt zich op een specifiek onderdeel van de universele cyclus die wordt doorlopen bij het omgaan met, en anticiperen op ingrijpende gebeurtenissen:

  • A. Wat als het ons overkomt?
  • B. Wat is er gebeurd?
  • C. Wat kan er gebeuren?
  • D. Hoe maken we de stad regenbestendig?


Door de grote belangstelling  is de bijeenkomst 'overstroomd'

Aanmelden is niet meer mogelijk, u kunt een bericht sturen aan stowa@stowa.nl en wij plaatsen u op de reservelijst. Geef daarbij wel aan welke deelsessies de voorkeur hebben. Mocht er ruimte zijn ontvangt u hierover bericht van ons.