Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Landelijke dag Meerlaagsveiligheid

Terug
Locatie
Contactpersoon
Ludolph Wentholt
Doelgroep
Datum
05-06-2014 tot --

Op donderdag 5 juni organiseren Rijkswaterstaat, STOWA en het Deltaprogramma een landelijke dag over Meerlaagsveiligheid (MLV). Het thema van de bijeenkomst is: hoe vergroten we de veiligheid door toepassing van MLV? Het doel is vooral om meer grip te krijgen op de ‘zin en onzin’ van de toepasbaarheid van dit waterveiligheidsconcept. 

De ochtend wordt ambtelijk ingestoken met korte presentaties waarin leerpunten van MLV-pilots worden gepresenteerd. Daarna volgen presentaties over tools en instrumenten rondom MLV. Na de lunch volgt er eerst een samenvatting van de ochtend. Daarna worden de MIRT-projecten (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) gepresenteerd, evenals de Project Overstijgende Verkenningen (POV) uit het HWBP. Vervolgens worden de uitgenodigde bestuurders geïnterviewd over hun visie op MLV in toekomstige ontwikkelingen en toekomstige samenwerking. We willen hierbij ingaan op concrete kansen en mogelijkheden om de lagen actief te koppelen in concrete projecten.

Video- en PPT presentaties van de dag

Video Opening door Joost Buntsma (STOWA)

Video | PPT Introductie MLV, door David van Zelm van Eldik (Deltadeelprogramma Nieuwbouw & Herstructurering)

Video Leerpunten MLV-pilots, diverse sprekers

Video Inzicht in tools en hulpmiddelen MLV

Video Samenvatting leerpunten ochtendprogramma, door Koos Beurskens (Deltadeelprogramma Rivieren)

Video De bestuurlijke aspecten van MLV, door diverse sprekers

Video Forumdiscussie met bestuurders over bestuurlijke aspecten MLV

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Maak op de homepage rechtsboven in 'mijn profiel'  een account aan. Of log direct in. Vink onder nieuwsbrieven aan dat u graag de digitale nieuwsbrief ontvangt.