Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Inspiratiedag over zelfvoorzienendheid in zoetwater: utopie of...?

Terug
Locatie
Contactpersoon
Rob Ruijtenberg
Doelgroep
Datum
06-10-2011 tot --

Nederland is voor veel (vitale) gebruiksfuncties afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende zoet water van goede kwaliteit. Die beschikbaarheid was lang vanzelfsprekend, een veranderend klimaat en maatschappelijke ontwikkelingen brengen daar verandering in. Ons land moet naarstig op zoek naar nieuwe wegen om de beschikbaarheid van zoet water in droge perioden op peil te houden en meer zelfvoorzienend te worden.

Tijdens een speciale inspiratiedag op 6 oktober a.s. gaan vertegenwoordigers van waterbeheer, kennis en bedrijfsleven met elkaar dieper in op de vraag wat deze zelfvoorzienendheid in zoetwater inhoudt en hoe je dat vorm kunt geven: waar liggen mogelijkheden en kansen? Waar vinden drinkwatersector, waterbeheerders en andere betrokkenen elkaar? De dag wordt georganiseerd door STOWA, Kennis voor Klimaat en Koninklijk Nederlands Waternetwerk.

Tijdens de dag passeert een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden de revue. Ook wordt een parallel gelegd met de voedselvoorziening: waarom zijn we daar niet zelfvoorzienend in? Vooraanstaande vertegenwoordigers uit de landbouw, natuur, waterschap, waterbedrijf en overheid reflecteren op de boodschap. Wat gaan zij doen met onze idee├źn?

De organisatie is in handen van STOWA, KNW en Kennis voor Klimaat.

Doelgroep

De dag is bedoeld voor medewerkers (beleidsadviseurs, afdelingshoofden en onderzoekers) van waterschappen, waterbedrijven, provincies, Rijkswaterstaat, kennisinstellingen en adviesbureaus die nauw betrokken zijn bij de zoetwatervoorziening voor een klimaatbestendig Nederland. Ook vertegenwoordigers van sectoren die direct afhankelijk zijn van zoetwater, zoals landbouw en natuurbeheerders zijn van harte welkom. 

Aanmelden

Aanmelden verloopt via KNW. De kosten bedragen 60 euro. Klik HIER om u aan te melden.